Verkkouutiset

Erkki Liikanen MTV:lle: EU on yhdessä enemmän kuin erikseen

Suomen Pankin pääjohtaja on parhaillaan Kansainvälisen järjestelypankin johtokunnan kokouksessa Sveitsissä, kertoo MTV.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskuspankkien johtajat ovat kokoontuneet Baseliin pohtimaan keinoja, joilla keskuspankit pystyvät turvaamaan rahoitusmarkkinoiden toiminnan. Jos tässä onnistutaan, Brexitin vaikutukset jäävät Erkki Liikasen mukaan rajoitetuiksi.

– Meidän pitää varmistaa se, että markkinoilla on likviditeettiä. Ja tietysti Euroopassa meidän pitää turvata ja varmistaa se, että pankit ovat hyvässä kunnossa, niin kuin ne nyt ovat. Jos tämä epävarmuuden aika jää vähäiseksi, niin vahingot mitä tällaisesta yllätyksestä seuraa jäävät rajoitetuksi, Liikanen sanoo.

Liikanen on keskustellut Baselissa brittiläisten pankkiirien kanssa myös EU-eroon johtavista syistä.

– Olen täällä puhunut paljon brittien kanssa, ja oikeastaan he näkevät eroon kolme selitystä. Päähallituspuolue oli hajalla, ja sen enemmistö äänesti vastaan. Toiseksi Labour, työväenpuolue, ei ollut niin sitoutunut Euroopan unioniin kuin se oli aiemmin. Tämän lisäksi ainakin taantuvilla teollisuusalueilla, joilla talouden ongelmat ovat vaivanneet, ja joilla ehkä maahanmuuttokritiikki on ollut kaikkein suurinta, siellä tuli protestia kaiken tämän päälle.

Liikasen näkemyksen mukaan EU:n pitää nyt keskittyä olennaiseen ja saada se viestittyä kaikille. Hän näkee että EU on yhdessä enemmän kuin erikseen.

– Kyllähän rahaliiton suhteen on paljon tapahtunut. Olemme rakentaneet yhteisen pankkien valvonnan, on tehty lainsäädäntöä, jolla estetään se, että veronmaksajat maksavat pankkiirien tappiot. Sijoittajat kantavat vastuut, ja ne jotka saavat voittoja saavat myös tappiot. Hyvin tärkeää on myös se, että maahanmuuttaja- ja pakolaiskysymyksessä EU toimii ripeästi ja selkeästi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)