Verkkouutiset

Lakialoite venäläisten maakauppojen rajoittamisesta kaatui valiokunnassa

Kansanedustaja Suna Kymäläisen lakialoite venäläisten maa- ja kiinteistökauppojen rajoittamisesta Suomessa on kaatunut lakivaliokunnan äänestyksessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valiokunta äänesti aloitteen käsittelyyn ottamisesta kansanedustaja Suna Kymäläisen (sd.) esityksestä. Kymäläisen esitys kaatui äänin 5–12. Kymäläisen esitystä kannatti keskustan Ari Torniainen.

– Se, mitä asialle on eduskunnassa tällä erää tehtävissä, on nyt tehty. Vaikka äänestystulos on pettymys, on hyvä, että asia on nyt eduskunnan osalta päätetty. Käytännössä on enää kolme vaihtoehtoa. Kansalaisaloite, seuraavat hallitusneuvottelut ja seuraava eduskunta. Nopeaa ratkaisua ei ole, Kymäläinen summaa tiedotteessaan.

Alkuvuodesta samainen lakialoite koki takaiskun, kun toistakymmentä kansanedustajaa veti allekirjoituksensa pois aloitteesta eduskunnan tammikuisen istuntotauon aikana. Lopulta aloitteelle jäi 90 edustajan tuki. Eduskunnan kirjoittamattoman säännön mukaan se ei käsittele kansanedustajien aloitteita, joissa on alle 101 allekirjoittajaa.

– Tehtyyn työhön nähden tulos turhauttaa, mutta hanskojen tiskiin heittämiseen en ole valmis näin merkittävän asian kohdalla. Valiokunnan päätös ei ollut sattumaa, vaan tiedostetun toiminnan tulos. Luulen, että osa vastaan äänestäneistä tulee vielä katumaan valintaansa, Kymäläinen arvelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)