Verkkouutiset

Työoikeuden professori SS:lle: En ymmärrä JSN:n Yle-ratkaisua

Seppo Koskinen kertoo Savon Sanomissa, että JSN:n päätös on oikeudellisesta näkökulmasta ongelmallinen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Julkisen sanan neuvosto JSN antoi kuluneella viikolla langettavan päätöksen Ylen uutisoinnista, joka koski pääministeri Juha Sipilän (kesk.) esteellisyyttä päätöksenteossa, joka koski Terrafamen pääomittamista.

JSN katsoi, että Yle teki pääministerin yhteydenottojen jälkeen juttuun muutoksia sekä sitä seuranneessa asian käsittelyssä useita ratkaisuja, jotka olivat poikkeuksellisia ja myötäilivät pääministeriä.

Työoikeuden professori Seppo Koskinen Turun yliopistosta on sitä mieltä, että JSN:n väite Ylen taipumisesta pääministerin painostuksen alla, on oikeudellisessa mielessä ongelmallinen, sillä sitä ei voi todistaa.

– Juristina en voi ymmärtää JSN:n ratkaisua, sillä se ei ole varmaan tietoon perustuva, Koskinen sanoo.

Koskinen sanoo, että työoikeudellisesti arvioiden toimittajan olisi pitänyt olla yhteydessä päätoimittajaan ennen Terrafame -jutun julkaisemista, varsinkin, koska juttu oli pääministeriä syyllistävä. Koskisen näkemyksen mukaan päätoimittajan olisi pitänyt olla tietoinen jutun julkaisemisesta, sillä viime kädessä päätoimittaja kantaa vastuun.

Koskisen mielestä JSN:n päätöksessä työoikeudellinen näkökulma sivuutettiin kokonaan.

– Journalistin ohjeet ovat vain osa tämän tapauksen problematiikkaa, Koskinen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)