Verkkouutiset

Stubb-ilmiö Ylen kyselyssä: Kokoomus selvässä nousussa

Kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena 21,8 prosentin kannatuslukemalla, selviää Yle Uutisten heinäkuun mittauksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena 21,8 prosenttin kannatuksella. Myös keskustan suosio (20,9 %) on lähtenyt uudelleen nousuun.

Kokoomuksen kannatus nousi kesäkuusta 1,5 ja keskustan 1,4 prosenttiyksikköä.

Perussuomalaiset ja SDP menettivät eniten kannatustaan heinäkuussa. Perussuomalaisten kannatus putosi kuukaudessa 1,5 prosenttiyksikköä 16,4 prosenttiin.

SDP:n kannatus jatkaa alamäkeään. Demareiden kannatus putosi kuukaudessa yhdellä prosenttiyksiköllä historiallisen alhaisiin 13,8 prosentin lukemiin.

Vasemmistoliiton kannatus on pysynyt ennallaan 9,3 prosentissa. Vihreiden kannatus laski 0,2 prosenttiyksikköä 8,8 prosenttiin.

RKP:n kannatus oli 3,9 prosenttia. Suosio laski 0,3 prosenttiyksikköä. Kristillisdemokraattien kannatus oli 3,4 prosenttia. Laskua oli 0,4 prosenttiyksikköä.

Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten yhteensä 2 444 henkilöä, joista puoluekantansa kertoi 65,6 prosenttia. Haastattelut tehtiin 1.–30.7.2014.

Mittauksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin 1,6 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)