Verkkouutiset

SDP:n Kiuru: Sipilän hallituksella ei varaa arvostella tiedeyhteisöä

SDP:n varapuheenjohtaja, ex-opetusministeri Krista Kiuru ihmettelee ministeri Olli Rehnin lausuntoja, joiden mukaan asiantuntijat eivät hoida "yhteiskunnallista vastuutaan".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Pidän tällaisia lausuntoja täysin käsittämättöminä. Sipilän hallitus on viimeinen taho, jolla on varaa arvostella Suomen tiedeyhteisöä.

Kiuru painottaa, että professoreiden ensisijaiset tehtävät ovat tutkimus ja opettaminen.

– Hallitus on toiminut erittäin ristiriitaisella tavalla: Ensin hallitus leikkaa koulutuksesta 3 miljardia euroa tämän vaalikauden aikana. Sen jälkeen pääministeri Sipilä haukkuu tiedeyhteisöä ja viimeisenä hallituksen elinkeinoministeri arvostelee sitä, ettei asiantuntijalausuntoja ole tullut.

Hallituksella on vakava peiliin katsomisen paikka, Kiuru sanoo.

– Onkohan Sipilän tai Rehnin mielessä edes käynyt, että kun pelkästään Helsingin Yliopistossa on 1200 työntekijää koskettavat yt-neuvottelut, resurssit ja aika ovat kortilla? Hallitus leikkaa tiedeyhteisöltä satoja miljoonia ja vaatii sen jälkeen samanlaista jälkeä kuin ennenkin. Insinöörin pitäisi tietää paremmin.

– Hallituksen on turha puhua kilpailukykyloikasta. Se vaarantaa tutkimuksen ja opetuksen Suomessa ja ottaa hypyn pimeyteen. Elinkeinoministeri Rehnin kannattaisi tehdä rakennemuutosministerinä kriisivisiitti yliopistoihin ja oppilaitoksiin, jotka ovat menettämässä tuhansia työpaikkoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)