Verkkouutiset

SDP:n Anneli Kiljunen Demokraatille: Heikentyneitä ei saa syyllistää

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Anneli Kiljusen mielestä sosiaaliturvajärjestelmää pitää kehittää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen arvostelee sosiaaliturvan vastikkeellisuudesta käytävän keskustelun sävyä. Esimerkiksi ne, joiden työkyky on heikentynyt sairauden tai vamman takia, ovat Kiljusen mukaan kokeneet, että heitä syyllistetään.

– Minua häiritsee ihmisten syyllistäminen. He haluaisivat töihin, mutta eivät pääse. Ilmapiiri pitäisi saada sellaiseksi, että pystymme tarjoamaan kaikille halukkaille töitä, Kiljunen sanoo Demokraatille.

Kiljunen näkee sosiaaliturvajärjestelmässä kehitettävää, jotta ihmisiä saataisiin aidosti työllistettyä.

Hänen mukaansa järjestelmän aukkoja pitäisi tukkia. Nyt ihmisiä putoaa avun piiristä pois esimerkiksi elämäntilanteen muuttuessa. Myös kehitysvammaisten työllistymistä pitäisi edistää.

Kiljunen pitää hyvänä, että nyt haetaan erilaisia toimintamalleja myös osallistavaan, vastikkeelliseen sosiaaliturvaan. Toiminnan pitää kuitenkin olla kannustavaa ja aidosti työllistymistä tukevaa.

– Toivon, että kokeiluissa tähdätään siihen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)