Verkkouutiset

Keskusta syyttää hallitusta löperöstä vuokra-asuntopolitiikasta

Keskustan mukaan yleishyödyllistä asumista koskeva lainsäädäntö on kääntynyt itseään vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääkaupunkiseudulla on huutava pula kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista. Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallitukset ovat luvanneet vauhdittaa vuokra-asuntojen rakentamista uusimalla korkotukea koskevan lainsäädännön, toteavat keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen ja kansanedustajat Antti Kaikkonen, Paula Lehtomäki ja Terhi Peltokorpi tiedotteessaan.

– Ehdotus on ollut kaksi kertaa lausuntokierroksella. Kokoomuksen ja SDP:n erimielisyyden vuoksi lopputulos on se, ettei hallitus tee mitään, kolmikko tuumaa.

Heidän mielestään yleishyödyllistä asumista koskeva lainsäädäntö on kääntynyt itseään vastaan. Tiukat säädökset estävät pääomien vapauttamisen uudistuotantoon, kun kaikissa kohteissa on rajoitukset 40 vuoden ajaksi.

– Vanhaan vuokra-asuntokantaan sidottu pääoma on hitaasti liikkuvaa ja huonosti tuottavaa. Siksi omistajilla ei ole intressiä nykymääräysten ja rajoitusten oloissa tehdä juuri mitään.

Keskustan ratkaisuehdotus on joustavoittaa mallia. Rajoitusten tulisi olla kohdekohtaisia ja määräaikaisia.

– Uusia vuokra-asuntoja saataisiin, jos yleishyödylliset rakennuttajat voisivat myydä tiettyjä kohteita ja tietyn osuuden tuotannostaan sillä edellytyksellä, että rahat sijoitettaisiin uuteen vuokra-asuntotuotantoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)