Verkkouutiset

”Urpilaisen ottamat velat kaatuvat nuorten maksettaviksi”

Kokoomusnuoret pitää valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen talouskurin vastaisia puheita vastuunpakoiluna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Urpilainen pohdiskeli tänään Ylen Aamu-tv:ssä, onko hallituksen aikatavoite velkaantumisen taittamiseksi liian tiukka.

– Velka pitää maksaa joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin. Mitä myöhemmin, sitä enemmän joudutaan maksamaan myös korkoja. Jollei velkaantumista saada taitettua, kaatuvat Urpilaisen ottamat velat suomalaisten nuorten maksettaviksi, muistuttaa kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski.

Kokoomusnuorten mukaan on käynyt ilmeiseksi, että julkisen talouden pitäminen tasapainossa on Urpilaiselle vastenmielistä puuhaa. Järjestö kuitenkin muistuttaa, että on valtiovarainministerin velvollisuus huolehtia Suomen valtiontalouden kestävyydestä.

– Suomen valtionvelka on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Olemme kovaa vauhtia Kreikan tiellä matkalla kohti julkisen talouden konkurssia. Voiko Urpilainen tosiaan vakavissaan väittää, ettei meillä olisi jo kiire laittaa Suomen taloutta kuntoon, Koski ihmettelee.

Kokoomusnuoret myös muistuttaa, että kansainväliset luottoluokittajat katsovat silmä kovana Suomen julkisen talouden hoitoa. Julkisen velan suuruus kolkuttelee jo kipurajoja, jotka vaikuttavat Suomen luottoluokitukseen.

Kokoomusnuorten mukaan Urpilaisen puheet voivat pahimmillaan vaikuttaa luottoluokittajien arvioon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)