Verkkouutiset

Ministeri Henriksson: Lyhyemmät maksuajat parantavat pk-yritysten asemaa

Selvitysten ja julkisuudessa esitettyjen käsitysten mukaan yritysten välisissä sopimuksissa on viime aikoina esiintynyt maksuaikojen pidentymistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (RKP) ehdottaa, että maksuehtolakia muutetaan. Lakia ehdotetaan muutettavaksi niin, että maksuaika elinkeinonharjoittajien välisissä saatavissa saa ylittää 30

päivää vain, jos siitä on nimenomaisesti sovittu. Nykyisin vastaava aikaraja on 60 päivää.

– Lainmuutos parantaisi erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten asemaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yritykset saavat nopeammin maksun myymistään tuotteista ja palveluista. Monelle pienelle

yritykselle tämä voi olla ratkaisevaa, jotta ne voivat maksaa omat laskunsa, palkkansa ja tehdä investointeja, toteaa ministeri Anna-Maja Henriksson tiedotteessaan.

Esityksen taustalla ovat selvitykset, joita oikeusministeriö on tehnyt yritysten välisistä maksuajoista yhdessä elinkeinoelämän järjestöjen kanssa. Ne tukevat julkisuudessa esitettyjä käsityksiä, joiden mukaan yritysten välisissä sopimuksissa on viime aikoina esiintynyt maksuaikojen pidentymistä.

– Oikeusministeri Henriksson on taas tehnyt hienoa työtä pienten ja keskisuurten yritysten aseman parantamiseksi. Aikaisemmin tällä vaalikaudella Henrikssonin johdolla uudistettiin velkajärjestelylaki, jonka myötä velkajärjestely tuli mahdolliseksi myös pienyrittäjille. Tämä osoittaa, että RKP todella on Suomen yrittäjäystävällisin puolue, sanoo RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)