Verkkouutiset

Jussi Halla-aho LM:lle: Kannatan maakuntaveroa

Perussuomalaisten johtoon haluava europarlamentaarikko Jussi Halla-aho pyrkii karistamaan maineensa yhden asian poliitikkona.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jussi Halla-ahon mukaan hänen pyrkimisensä perussuomalaisten puheenjohtajaksi on lähes varmaa, eikä hän edes yritä enää pitää asiassa jännitystä yllä.

– On syntynyt harha minusta yhden asian ihmisenä. Aina kun minut kutsutaan puhumaan politiikasta, keskustelu juuttuu maahanmuuttoon, koska toimittaja kiihottuu maahanmuuttoa koskevista mielipiteistäni. Olen esittänyt mielipiteitäni monista muista kysymyksistä, mutta ne eivät ole isommalla tavalla kiinnostaneet, koska julkisuus on niin tavattoman kohuhakuista, Halla-aho arvioi Lännen Median haastattelussa.

Haastattelun on julkaissut muun muassa Aamulehti. Halla-aho listaa maahanmuuton ulkopuolisia poliittisia tavoitteitaan, joihin hän laskee erityisesti maakuntien itsehallinnon vahvistamisen. Halla-aho olisi valmis antamaan maakunnille verotusoikeuden ja lisäämään niiden valtaa kuntien ja valtion kustannuksella.

Halla-ahon mukaan kunnat ovat nykyisellään liian pieniä, eivätkä ne selviydy lakisääteisistä tehtävistään. Esimerkkinä toimivasta vahvasta itsehallinnosta Halla-aho nostaa esiin Ahvenanmaan. Hän haluaisi samankaltaisen aseman myös Manner-Suomen maakunnille. Ahvenanmaa voi esimerkiksi säätää rajatuilla aihealueilla omia maakuntalakejaan.

– Lakisääteisten tehtävien järjestämistä pitää siirtää kunnilta lisää maakunnille, mutta ei minulla ole valmista listaa tehtävänjaosta. Samalla annettaisiin maakunnille verotusoikeus, koska rahaa tarvitaan palveluiden toteuttamiseen. Kannatan maakuntaveroa, mutta sitä ei saa lisätä kaikkien muiden verojen päälle. Veronkanto-oikeutta siirrettäisiin valtiolta ja kunnilta maakunnille, Halla-aho esittää.

Hän haluaisi perussuomalaisten jatkavan hallituksessa, jos tulee kesällä valituksia puolueen puheenjohtajaksi.

– En usko, että perussuomalaiset voi poliittisesti saavuttaa kovin paljon sillä, että lähtisimme hallituksesta ensi kesän jälkeen, Halla-aho sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)