Verkkouutiset

Rkp:n Carl Haglund: Työ on paras tie kotoutumiseen ja kielen oppimiseen

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund tukee sisäministeri Petteri Orpon (kok.) ajatusta turvapaikanhakijoiden mahdollisimman nopeasta työllistymisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Petteri Orpo esitti lauantaina, että oppisopimuskoulutuksen, työssä oppimisen sekä työn ja koulutuksen joustavan yhteensovittamisen lisäksi voitaisiin harkita joustavia palkkajärjestelyjä. Esitystä kritisoi etenkin ulkoministeri Timo Soini (ps.).

– Ajatus on hyvä. Työ on ehdottomasti paras tapa kotoutua. Kuten esimerkit Pohjanmaan maakunnasta osoittavat, työpaikka on myös erinomainen paikka oppia kieltä. Samalla on valitettavaa, että hallituksen sisällä taas vaikuttaa olevan toimijoita, jotka haluavat ennemmin sementoida nykyiset rakenteet kuin tuoda uusia ryhmiä työmarkkinoille, Carl Haglund toteaa.

RKP esitti jo syksyllä, että ulkomaalaislain 79 pykälää tulisi muuttaa siten, että maahan saapuneet voisivat aloittaa työnteon heti joutumatta odottamaan kolmea kuukautta. Haglund vaati lisäksi ulkomaalaisen työvoiman tarveharkinnasta luopumista, jotta yritykset voivat palkata työntekijöitä aloille, joilla nyt vallitsee osaavan työvoiman pula.

– On paradoksaalista, että tietyn hallituspuolueen edustajat voisivat harkita perustuslain vastaista alempaa tukea turvapaikanhakijoille, mutta kun esitetään kotouttamisen helpottamista joustavimmilla työjärjestelyillä, ollaan yhtäkkiä esitystä vastaan. Se osoittaa, että ulkoministeri ei ole kaikkien asialla, vaan ainoastaan mielistelee omia äänestäjiään, Haglund päättää.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) tuki Petteri Orpon ehdotusta lauantaina Verkkouutisille antamassaan haastattelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)