Verkkouutiset

HS: Carl Haglund luopuu RKP:n puheenjohtajuudesta

Vuoden 2015 eduskuntavaalien myötä oppositiojohtajaksi siirtynyt entinen puolustusministeri kertoo menettäneensä uskon järkevän politiikan tekemiseen, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puoluettaan vuodesta 2012 johtanut Carl Haglund luetteloi antamassaan haastattelussa syitä lähdölle. Nämä liittyvät turhautumisen lisäksi muun muassa kuntavaaleihin, perheeseen ja siihen, millaisen johtajan puolue tarvitsee.

”Viimeisen vuoden aikana hallituksessa minulta katosi usko järkevän politiikan tekemiseen. Se oli ihan järkyttävä vuosi, karmeaa soutamista ja huopaamista. Ja mikä pahinta on, sama jatkuu. Uudessa [Juha] Sipilän hallituksessa olin näkevinäni aluksi yhteisen tekemisen meininkiä, mutta sama mudassa rämpinen vain jatkuu”, hän sanoo haastattelussa.

Puheenjohtaja myös kertoo, ettei hänellä ole enää palavaa halua ministerin tehtäviin, vaikka puolueen tulisi ehdottomasti pyrkiä vuoden 2019 vaalien jälkeiseen hallitukseen. Lisäksi kentän kiertämiseen ei perhesyistä ole enää samanlaista kiinnostusta kuin aiemmin.

Kokonaan Haglund ei kuitenkaan ole päättänyt ovia politiikalta sulkea, vaikka pitää sitäkin mahdollisena.

”Minua on aina revitty seuraavaan haasteeseen. Se on tosi hienoa, että olen saanut tukea ja kannustusta, mutta nyt en anna sen enää tapahtua. Haluan nyt luopua tästä rauhassa ja pohtia mitä teen. En havittele uusia tehtäviä kotimaan politiikassa, sen haluan alleviivata.”

RKP valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuussa Turussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)