Verkkouutiset

Ministeri Haavisto: ”Sotien ihmisoikeusloukkaukset eivät saa jäädä rankaisematta”

Kehitysministeri Pekka Haavisto (vihr.) muistuttaa, että sodassakin on säännöt.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kaikki nämä säännöt tuntuvat nyt olevan hukassa niin Syyriassa, Irakissa, Gazassa, Keski-Afrikan tasavallassa kuin Itä-Ukrainassakin, Pekka Haavisto sanoo.

Hän viittaa Geneven sopimuksiin, joilla suojataan sodassa haavoittuneita, sotavankeja sekä siviiliväestön kohtelua sotien keskellä.

– Viime aikoina on nähty järkyttäviä kuvia sotatantereilta Irakista ja Syyriasta, siviilien jäämisestä pommitusten jalkoihin Gazassa, uskonnon varjolla tehdyistä julmuuksista Keski-Afrikan tasavallassa ja humanitaarisen kriisin pahenemisesta Itä-Ukrainassa, Haavisto kertaa.

Haavisto muistuttaa, että ”kansalaisia voi ja tulee suojella myös heidän omilta vallanpitäjiltään”.

– Suomen on oltava yksi niistä maista joka muistuttaa maailmalla, että myös sodankäynnillä on säännöt. Suomen tulee ulkopolitiikassaan korostaa

humanitaarisen oikeuden periaatteita ja sitä, että sotien ja konfliktien aikana tapahtuvat ihmisoikeusloukkaukset eivät saa koskaan jäädä

rankaisematta, Haavisto sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)