HS-gallup: Keskustan ja SDP:n kannatus lähes yhtä suurta, kokoomus kolmantena

Keskusta kiri niukasti SDP:n ohi Helsingin Sanomien kannatuskyselyssä. Kokoomus on kolmanneksi suosituin.

  • LKS 20150416 - Puheenjohtajat vasemmalta, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, perussuomalaisten Timo Soini ja SDP:n Antti Rinne Yle TV1:n suuressa puheenjohtajatentissä Helsingissä 16. huhtikuuta 2015. ... Party leaders from left, National Coalition Party's Alexander Stubb (left), Center Party's Juha Sipila, The Finns' Timo Soini and Social Democrat Party's Antti Rinne at the party leaders' parliamentary elections debate, arranged by Finnish Broadcasting Company Yle TV1 in Helsinki, 16th of April 2015. Finland's parliamentary elections will be held on the Sunday, 19th of April 2015. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Puheenjohtajat vasemmalta, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, perussuomalaisten Timo Soini ja SDP:n Antti Rinne.

    ()

Keskusta on noussut SDP ohi, selviää tuoreesta Helsingin Sanomien kannatuskyselystä.

SDP:n kannatuskäyrä lähti nousuun viime elokuussa. Nyt se on kääntynyt alaspäin. Vastaavasti keskustan viime elokuusta jatkunut laskeva käyrä kääntyi nyt ylöspäin.

Keskustaa äänestäisi eduskuntavaaleissa nyt 21,4 prosenttia ja SDP:tä 21,2 prosenttia suomalaisista. Virhemarginaali huomioiden puolueet ovat yhtä suuria.

Molempien puolueiden kannatus on muuttunut vajaa kaksi prosenttiyksikköä kuukauden takaiseen mittaukseen verrattuna.

Kokoomus on kolmanneksi suosituin puolue. Sen kannatus on pysynyt 17–18 prosentin tuntumassa viime kevään eduskuntavaaleista lähtien ja on nyt tasan 18 prosenttia.

Perussuomalaiset (9,9 prosenttia) ei ole saanut vielä uutta nostetta.

TNS Gallupin toteuttaman kannatusmittauksen virhemarginaali on noin 2 prosenttiyksikköä. Mittaukseen haastateltiin yli 2 400 henkilöä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.