Verkkouutiset

Jari Leppä HS:lle: Suomalaisen ruoan viennissä on suuria mahdollisuuksia

Maa- ja metsätalousministeri pitää maataloustukia välttämättöminä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk) mielestä maatalouden tukemisesta ei voida luopua.

– Kaikki maat Yhdysvaltoja myöten tukevat maataloutta. Ei maataloustukia voi yhtäkkiä lopettaa, niillähän varmistetaan ruoan tuotanto joka paikassa, Leppä sanoo Helsingin Sanomille.

Lepän mukaan ruokaa määrittää nytkin liikaa hinta. Hän arvioi, että jos maataloustuet poistettaisiin ja ruoan hinta määräytyisi markkinamekanismin ehdoilla, hinta korostuisi yhä enemmän laadun kustannuksella.

– Ruoka on ihmisoikeuksien ihmisoikeus. Ruoka pitää myös nostaa jälleen EU:n yhteisen maatalouspolitiikan keskiöön, Leppä sanoo HS:lle.

Maa- ja metsätalousministeri kertoo näkevänsä suomalaisen laaturuoan viennissä suuria mahdollisuuksia. Hän kehuu HS:n haastattelussa muun muassa viime aikoina julkisuudessa olleita sianlihan ja kananmunien viemistä Kiinaan. Lepän mukaan myöskään läheisiä Euroopan ja Venäjän markkinoita ei saa unohtaa.

– Olemme tietysti mukana EU:n rintamassa Venäjän pakotteissa, mutta on tärkeää ylläpitää sinne suhteita, sillä toivottavasti pakotteista päästään pian.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)