Verkkouutiset

HS: Suomalaiset ovat valmiita syrjimään maahanmuuttajia työnhaussa

Yli puolet suomalaisista olisi valmiita asettamaan suomalaiset työnhaussa maahanmuuttajien edelle, selviää Helsingin Sanomien teettämästä mielipidetutkimuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimuksen mukaan 59 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että ”kun työpaikkoja on niukasti, työnantajien pitäisi asettaa suomalaiset työnhaussa etusijalle maahanmuuttajiin nähden”. Eri mieltä väittämän kanssa on 32 prosenttia suomalaisista.

Erityisesti heikosti koulutetut suosisivat suomalaisia työnhakijoita. Pelkän peruskoulutuksen suorittaneista 66 prosenttia asettaisi suomalaiset työnhakijat maahanmuuttajien edelle. Sen sijaan akateemisesti koulutetuista enää 41 prosenttia suosisi suomalaisia työnhakijoita maahanmuuttajien kustannuksella.

TNS Gallup haastatteli tutkimusta varten yhteensä 1085 suomalaista, jotka olivat iältään 18–74 -vuotiaita. Tutkimuksen virhemarginaali on vajaat kolme prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)