Verkkouutiset

Essayah torjuu eurooppalaisen työttömyysturvavakuutuksen: Suomelle epäedullinen

Europarlamentaarikko Sari Essayahin mukaan Suomen tulisi torjua kaavailut yhteiseurooppalaisesta työttömyysturvavakuutuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattien meppi Sari Essayah työskentelee Euroopan parlamentin työllisyys- ja sosiaalivaliokunnassa ainoana suomalaisena varsinaisena jäsenenä. Essayah sanoo, että vaikka osa valiokunnan kaavailemista uudistuksista estävät harmaata taloutta ja kaksien työmarkkinoiden syntymistä, osaan rajat ylittävissä työelämän kysymyksistä on syytä suhtautua torjuvasti ja puolustaa suomalaisia järjestelmiä.

– Komission kaavailema yhteinen eurooppalainen työttömyysturvavakuutus on syytä torjua. Se olisi Suomelle epäedullinen, sillä palkkataso ja järjestelmien rakenne vaihtelevat maasta toiseen, samoin työttömyysturvan hallinnointi, sanoi Essayah vappupuheessaan Kuopiossa ja Suonenjoella.

Essayah epäili, että Suomessa ammattiliitot ja työnantajat tuskin innostuvat mallista, jossa he hoitaisivat byrokratian ja valtaosa varoista välitettäisiin eurooppalaiseen rahastoon.

– Kuka tulevaa rahastoa hallinnoisi ja millaista sijoituspolitiikkaa siltä edellytettäisiin? Perussopimusten valossa EU:lla ei myöskään pitäisi olla kompetenssia palkanmuodostukseen tiiviisti kytkeytyvässä mallissa. Meidän tulee jatkossakin vastustaa tällaista sosiaalisten tulonsiirtojen ja automaattisten vakauttajien Eurooppaa, totesi Essayah.

Sari Essayah painotti vaikuttamisen tärkeyttä työelämäkysymyksissä myös tulevalla kaudella.

– Talouskriisin sosiaalisia seurauksia joudutaan ratkomaan varmasti pitkään ja mm. nuorisotyöttömyyden hoidon keinoja tehostamaan jäsenmaissa. Ensi kaudella käsittelyyn tulee monta työsuojelukysymystä. Työsuojelustrategia valmistunee, samoin vaikea työaikadirektiivi pyrittäneen ratkaisemaan, hän ennakoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)