JHL:n Eloranta: Ei osa-aikatyömarkkinoita Suomeen

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mielestä sisäministeri Petteri Orpon ehdotus maahanmuuttajille maksettavasta pienemmästä palkasta ei ole reilu.

  • LKS 20150603 // LKS 20150116 Julkisten ja Hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta keskusjärjestöhankkeen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 16. tammikuuta 2015. Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK sekä kymmeniä niihin kuuluvia ammattiliittoja kokoontui Helsinkiin pohtimaan uuden yhteisen keskusjärjestön perustamista. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta

    ()

– Ministeri Petteri Orpo on hyvin hoitanut maahanmuuttajien inhimillistä hätää. On tärkeää, että maahanmuuttajat pääsevät nopeasti suomalaiseen yhteiskuntaan ja työmarkkinoille mukaan. Mutta mielestäni Orpo ei ole reilu, jos työpaikan portit avautuvat maahanmuuttajille vain työehtosopimusta alemmilla palkoilla ja ehdoilla, Eloranta painottaa.

Elorannan mukaan Suomessa kaikkia on kohdeltava yhdenvertaisesti, myös maahanmuuttajia. Ja tehdystä työstä kuuluu maksaa oikeudenmukainen palkka.

Suomeen ei myöskään pidä luoda Ruotsin tai Saksan mallisia osa-aikatyömarkkinoita. Tällöin kun palkkaa ei ole riittävä, suurin osa toimeentulosta jää yhteiskunnan maksettavaksi.. Tällä mallilla yrittäjien palkanmaksu jää mitättömäksi.

– On pidettävä kiinni yhdenvertaisesta kohtelusta työmarkkinoilla jatkossakin, jotta yhteiskuntarauha säilyy. Suomen maine hyvinvointivaltiona on hataralla pohjalla, jos tänne synnytetään työnantajien ja EK:n tavoittelemat toisen luokan työmarkkinat eli suoraan sanoen villit halpatyömarkkinat.

Helsingin Sanomien jutussa Orpo arveli, että yritykset tuskin voivat maksaa kielitaidottomille samaa palkkaa kuin muille.

– Jo nyt monet maahanmuuttajat ovat työllistyneet suomalaisille työpaikoille kuten kantasuomalaisetkin ja samoilla ehdoilla. Erityistä painoa tulee laittaa maahanmuuttajien kotouttamiseen ja kieliopintoihin, jotta työmarkkinakelpoisuus on hyvä. Työnantajilla tulee olla merkittävä rooli kotouttamisessa ja kouluttamisessa. Palkkatuki- ja oppisopimusmallit on jo nyt todettu hyviksi työllistämismalleiksi.

– On parempi jättää ottamatta riski toisen luokan työmarkkinoiden synnystä Suomeen, sillä tästä ei sitten takaisin paluuta ole. Tällainen malli ei käy pohjoismaiselle hyvinvointivaltiolle eikä oikeudenmukaisuutta ja ihmisoikeuksia edistävälle ammattiyhdistysliikkeelle, Eloranta lataa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.