EK hyväksyi yhteiskuntasopimuksen: "Kaikki tinkivät"

Jyri Häkämies: Paikallisessa sopimisessa saatiin suppea malli

  • LKS 20160128 Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies Helsingissä 28. tammikuuta 2016 EK:n tiloissa, jonne työmarkkinakeskusjärjestöt kokoontuivat aloittamaan yhteiskuntasopimusneuvottelut. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Jyri Häkämies.

    ()

Elinkeinoelämän Keskusliitto on hyväksynyt neuvotellun yhteiskuntasopimuksen.

– Ei ollut täydellinen, mutta tässä tilanteessa paras. Kaikki joutuivat tinkimään, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies kertoi.

EK lähtee siitä, että myös AKT on mukana sopimuksessa.

Hallitus kertoo omista askeleistaan maanantaina alkuillasta.

Paikallisen sopimisen osalta Häkämies totesi, että saavutettu malli on "suppea". Paikallinen sopiminen jäänee käytännössä liittojen tes-neuvottelujen varaan.

– Paikallinen sopiminen ei laajamittaisena toteudu mutta kuitenkin rajatusti, Häkämies sanoi. Muun muassa Suomen Yrittäjät on kertonut pettyneensä lopputulokseen.

Häkämies korosti, että sopimuksen palkkaratkaisulla Suomi imee kiinni takamatkaansa kilpailijamaihin nähden. Tässä suhteessa hän piti sopimusta merkittävänä.

SAK:n lisäaikaa päätöksen suhteen Häkämies piti valitettavana. Hänen mukaansa sopimus ei kestä kovin paljon vastaavanlaista vetkuttelua.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.