Verkkouutiset

Antti Rinne IL:lle: SDP valmis samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa

SDP:n puheenjohtaja ei näe esteitä yhteistyölle Petteri Orpon johtaman kokoomuksen kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo Iltalehdelle olevansa valmis samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa. Rinne sanoo olevansa myös valmis yleiseen yhteistyöhön.

Syy on hänen mukaansa kokoomuksessa kesäkuussa tapahtunut vallanvaihto, jonka seurauksena Petteri Orpo nousi puheenjohtajaksi.

– En näekään mitään estettä yhteistyölle Petterin johtaman kokoomuksen kanssa, vaikka meillä onkin edelleen isot näkemyserot hyvin monissa asioissa, Rinne kertoo.

Kokoomuksen ja SDP:n välit menivät pahasti solmuun edellisellä vaalikaudella. Rinne ilmoitti viime maaliskuussa, että hän ei ole valmis viemään puoluettaan samaan hallitukseen Alexander Stubbin johtaman kokoomuksen kanssa.

Rinne oli edellisellä vaalikaudella valtiovarainministeri. Nyt salkku on Orpolla.

– Petterin kanssa on löytynyt asioista, joissa meillä on isokin näkemysero, yhteinen sopu ja sopimus, jonka hän on myös pitänyt, Rinne muistelee yhteistyötä hallituksessa silloisen maa- ja metsätalousministeri Orpon kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)