Verkkouutiset

KD:n Ahvenjärvi: Antisemitismin uhkaavaan lisääntymiseen puututtava Euroopassa

Kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi nosti hallituksen kyselytunnilla esiin antisemitismin uhkaavan lisääntymisen Euroopassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi (kd.) kysy hallituksen kyselytunnilla, miten Suomen hallitus aikoo vahvistaa EU:ssa niitä toimenpiteitä, joilla puututaan uuden antisemitismin ilmiöihin ja turvataan juutalaisten oikeus elää turvattuna Euroopassa.

Ahvenjärvi nosti kyselytunnilla esiin antisemitismin uhkaavan lisääntymisen Euroopassa.

Lisäksi hän tiedusteli ulkoministeri Erkki Tuomiojalta (sd.), onko hallitus valmistautunut tukemaan EU:n yhteisiä antisemitismin vastaisia toimia sekä painottamaan kahdenkeskisissä keskusteluissa antisemitismin vastaisten toimien tarpeellisuutta erityisesti maissa, kuten Unkarissa ja Ranskassa, joissa antisemitismi on lisääntynyt.

Ministeri Tuomioja toi vastauksessaan esille, että asiaan tulee suhtautua erityisellä vakavuudella, ja että toimenpiteisiin tulee ryhtyä niin jäsenvaltio – kuin EU:n tasolla.

Asia on ajankohtainen, sillä ensi viikolla vietetään kansainvälistä juutalaisvainojen eli holokaustin 70. muistopäivää.

– Vaikka olemme tottuneet ajattelemaan, että juutalaisiin kohdistuva vaino Euroopassa on historiaa eikä se tule koskaan toistumaan, ovat viimeaikaiset Pariisin tapahtumat osoittaneet, että antisemitismi ei ole Euroopasta kuollut. Asian otti esille myös EU:n komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans huomauttaessaan, että merkittävä määrä Euroopan juutalaisia harkitsee turvallisuusuhkien vuoksi muuttoa pois Euroopasta, Ahvenjärvi toteaa tiedotteessaan.

Ahvenjärvi on ensi viikon tiistaina pääpuhujana vainojen muistopäivän juhlassa Porissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)