Verkkouutiset

”Turvapaikkahakemusten käsittely asiallisesti ja viivytyksettä”

Kokoomuksen ryhmäjohtajan mukaan edellytyksiä täyttämättömät maahantulijat tulee käännyttää ilman viivettä ja tehokkaasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmä pitää kesäkokoustaan Forssassa. Ryhmän puheenjohtaja Arto Satonen käsitteli puheessaan Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita, joiden määrä on kesän aikana ylittänyt kaikki ennätykset.

– Välimeren yli tulee ihmisiä tahdilla, jota ei ole ennen nähty. Suomeen asti tulevien lähtömaista korostuvat erityisesti Irak, Somalia, Afganistan ja Albania.

Satosen mukaan ”tuleva syksy on ensimmäinen ja viimeinen mahdollisuus varmistaa, että turvapaikkapolitiikkamme perusasetukset ovat kohdallaan. Hallitus on jo ryhtynyt toimiin tilanteen hallitsemiseksi. Turvapaikkaprosesseihin on lisätty henkilöstöä käsittelyaikojen pitämiseksi kohtuullisina”.

Eduskuntaryhmän puolesta Arto Satonen halusi painottaa erityisesti, että turvapaikkahakemusten käsittely tapahtuu asiallisesti ja viivytyksettä sekä hakijoiden oikeusturvan että kustannusnäkökulman vaatimusten takia. Turvapaikan saaneiden pitää hänen mukaansa päästä nopeasti kotoutustoimien piiriin.

– Heidät, joiden kohdalla edellytykset eivät täyty, käännytetään viivytyksettä ja tehokkaasti, Arto Satonen totesi ehdoista.

Hänen mukaansa ”EU-tasolla pyritään tehostamaan palautuksia sellaisiin turvapaikanhakijoiden lähtömaihin, joiden kanssa on ollut vaikeuksia palautusten toimeenpanossa. Tällaisia uudistuksia kokoomus tukee, koska se on yksi keino varmistaa voimavarojen riittävyys niiden auttamiseen, joilla hätä on todellinen ja avun tarve suurin”.

– Suomen linjan pitää olla samaan aikaan humaani ja käytännönläheinen. Näin on tähän asti ollut, ja luotamme siihen, että tehokkaan hakemuskäsittelyn vaatimat voimavarat pystytään budjettiriihessä löytämään. Voimme olla ylpeitä siitä tasapainoisesta ja varmaotteisesta linjasta, jolla sisäministeri Petteri Orpo on hoitanut tätä asiaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)