Verkkouutiset

Yrittäjät: Ei enää veronkorotuksia eikä lisää velkaa

Suomen Yrittäjät vaatii huomioimaan Venäjä-pakotteiden vaikutukset ensi vuoden budjettia tehdessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Pienet ja keskisuuret yritykset pystyvät varautumaan pakotteiden epäsuoriin vaikutuksiin heikommin kuin suuryritykset. Kuten valtiovarainministeriön kansantalousosasto raportoi iltapäivällä, vastapakotteiden epäsuorat vaikutukset ovat merkittävämmät kuin suorat vaikutukset”, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus sanoo tiedotteessaan.

Järventauksen mukaan suurin ongelma on yleisen taloudellisen tilanteen epävarmuus.

”Tämä kaikki pitää muistaa valtion ensi vuoden budjettia tehtäessä. Tarvitaan tiukkaa menokuria: taloutta on sopeutettava karsimalla menoja, ei nostamalla veroja tai ottamalla lisää velkaa.”

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman puolestaan totesi, ettei hallituksen talouspolitiikkaan tarvitse keskiviikkona saatujen lukujen perusteella tehdä isoja muutoksia.

”Venäjän tuontikiellon vaikutus kokonaistuotantoon on noin 0,1 prosenttia ja kokonaistyöttömyyteen melko pieni. Yksittäisillä toimialoilla ja yksittäisissä yrityksissä vaikutukset voivat olla merkittävämpiä”, Backman katsoi tiedotteessaan.

Backmanin mukaan toimenpiteitä kasvun ja työllisyyden vahvistamiseksi on kuitenkin edelleen jatkettava. Erityisen tarpeellisia ovat hänen mielestään nopeasti vaikuttavat julkiset investoinnit sekä pieni – ja keskituloisten kotitalouksien ostovoiman vahvistaminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)