Verkkouutiset

Lähes puolet yrittäjäkansanedustajista luopunut yritystoiminnastaan

Kansanedustajan tehtävän ja yrittäjyyden yhdistäminen on haastavaa mutta mahdollista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yrittäjäsanomien mukaan lähes puolet eduskunnan 52 yrittäjäkansanedustajasta on keskeyttänyt yrityksensä toiminnan tai luopunut yrityksestään tai osakkuuksista kokonaan kansanedustajan uransa aikana.

Yritystoimintaa jatkaneista kansanedustajista monet ovat tunnettuja nimiä. Heihin kuuluvat muun muassa keikkailuaan jatkava Mikko Alatalo (kesk.), kokoomuslaiset Arto Satonen ja Harri Jaskari sekä taksi- ja kuljetustoimintaa harjoittava Markku Pakkanen (kesk.). He ovat joko yksinyrittäjiä tai työllistävät muutaman työntekijän.

Yrittäjäkansanedustajista valtakunnallisesti tunnetuimpia ovat niin sanotut suuryrittäjät, joista osa on mukana usean yrityksen toiminnassa.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) sisustustarvikkeita valmistava Vallila Interior työllistää 133 henkeä. Yli sata työntekijää työllistää myös Suomen Yrittäjienkin johdossa olleen Eero Lehden (kok.) Taloustutkimus.

Eero Lehti on mukana parissakymmenessä yrityksessä, joista puolet on kiinteistöosakeyhtiöitä. Harry Harkimo (kok.) puolestaan on osakkaana kahdeksassa yrityksessä. Paavo Väyrysen kolme yritystä työllistävät yli 70 henkilöä. Vihreiden Antero Vartialla on kolme yritystä.

Yritystoimintansa lopettaneisiin lukeutuu muun muassa nykyinen pääministeri Juha Sipilä.

Seitsemällä kansanedustajalla on vähäisiä osakkuuksia yrityksissä, mutta heitä ei voine luokitella varsinaisiksi yrittäjiksi. Heistä tunnetuimmat ovat kokoomuslaiset ex-ministeri Lenita Toivakka ja puolueen puheenjohtajaksi pyrkinyt Elina Lepomäki. Toivakka omistaa kaksi prosenttia CM-Toivakka Oy:stä, Lepomäki on pienosakkaana Valuatum Oy:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)