Verkkouutiset

Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaissa suurin yrittäjien osuus

Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaista 29 prosenttia on yrittäjiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuntavaaleissa on ehdolla tänä vuonna ennätysmäärä yrittäjäehdokkaita, Suomen Yrittäjät tiedottaa.

Huhtikuisissa kuntavaaleissa on ehdolla 5947 yrittäjäehdokasta. Yrittäjäehdokkaiden määrä kasvoi edellisiin vuoden 2012 kuntavaaleihin verrattuna noin 500 ehdokkaalla.

– Yrittäjyys on kunnan tärkein voimavara. Yrittäjäehdokkaiden suuri määrä osoittaa kunnan merkityksen yrityksille ja yritysten merkityksen kunnille, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

– Yritysten tuoma elinvoima ratkaisee kunnan tulevaisuuden. Jos ei ole yrityksiä, ei ole työpaikkoja, verotuloja eikä edellytyksiä palvella kuntalaisia, hän jatkaa.

Suurin osa, 33 prosenttia, yrittäjäehdokkaista on keskustan listoilla. Toiseksi suurin osuus yrittäjäehdokkaista on kokoomuksen ehdokkaissa, 29 prosenttia.

Puolueen ehdokasmäärään suhteutettuna suurin yrittäjien osuus on kokoomuksella, 29 prosenttia. Vihreiden ja vasemmistoliiton ehdokkaissa on suhteessa puolueen ehdokasmäärään pienin yrittäjäehdokkaiden osuus, kummallakin 5 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)