Verkkouutiset

Luottamusmiesten matkoista Suomeen nousi myrsky Kanadassa

Torontolaisalueen eräs kouluvirkailija on käynyt Suomessa kolmasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kanadalainen The Star on tehnyt suuren uutisen Toronton Yorkin alueen koulujen johtokunnan jäsenistä. Heidän toistuvat ulkomaanmatkansa ovat herättäneet arvostelua.

Syyskuussa eräs Yorkin koulujen luottamushenkilö kävi Suomessa kolmatta kertaa ja toinen toista kertaa.

”Samaan aikaan kun Yorkin alueella koulut pyytävät vanhemmilta lahjoituksia nenäliinoihin ja koulutarvikkeisiin, teki joukko luottamushenkilöitä ja henkilökuntaa viime kuussa matkoja Eurooppaan ”ammatillisen kehittymisen” vuoksi veronmaksajien rahoilla – jotkut heistä kävivät kansainvälisissä kohteissa toista, jopa kolmatta kertaa”, The Star kirjoittaa.

Toiset luottamusmiehet ovat valittaneet toistuvista matkoista sähköposteissaan. ”Kolme luottamusmiestä tuli juuri takaisin Suomesta monilukuisen virkailijajoukon kanssa. Eräs kävi kolme kertaa ja toinen kaksi ja yksi ensimmäistä kertaa”, mailissa todetaan. Myös Hollannin-matkoista valitellaan.

Koulujen hallinnosta ei ole suostuttu kommentoimaan matkoja. Oppilaiden vanhempien edustaja sanoo The Starissa olevansa järkyttynyt läpinäkyvyyden ja veronmaksajien rahojen kunnioituksen puutteesta.

Koulujen johtokunnan kerrotaan saaneen jo 2012 huomautuksen, kun kävi ilmi, että Suomeen, Uuteen-Seelantiin ja Lontooseen tehdyt matkat olivat maksaneet yli 130 000 dollaria. Matkat laitettiin jäihin puoleksi vuodeksi.

Ontarion entinen apulaisopetusministeri Charles Pascal sanoo, että jos matkat eivät ole menneet tarkastuksen läpi ne ovat ”ehdotonta julkisten varojen väärinkäyttöä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)