Yle: Yhteiskuntasopimuksessa yhä paljon auki

Pääministeri ei uskalla lähteä arvioimaan valmistumisaikataulua aiempien kokemustensa pohjalta.

  • LKS 20160128 Työmarkkinakeskusjärjestöt kokoontuivat aloittamaan yhteiskuntasopimusneuvottelut Helsingissä 28. tammikuuta 2016 Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tiloissa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Yhteiskuntasopimusneuvottelut aloitettiin tammikuussa viidettä kertaa.

    ()

Tammikuun lopulla jälleen alkaneissa yhteiskuntasopimusneuvotteluissa on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan yhä paljon avoimia kysymyksiä, kertoo Yle. Hänen mukaansa tärkeintä olisi päästä yhteisymmärrykseen paikallisesta sopimisesta.

– En uskalla sanoa aikataulusta mitään, niin monesti olen veikannut neuvottelujen aikataulusta pieleen, pääministeri sanoo.

Hän kannattaa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön jälleen esille ottamaa palkkojen nollalinjaa. Palkat voivat Sipilän mukaan olla sopimuspöydässä.

– Jos saataisiin paikallisen sopimisen linjaukset, kustannuskykypaketti ja palkat sovittua, niin oltaisiin jo aika pitkällä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.