Verkkouutiset

Yle: Turvapaikkamenot kaksinkertaistuvat helposti

Turvapaikkamenot voivat nousta 100 miljoonaan tänä vuonna, arvioidaan Maahanmuuttovirastosta Ylelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kesällä käynnistynyt pakolaisten määrän lisääntyminen nosti kuluja niin paljon, että syyskuun lisäbudjetista haetaan 18,6 miljoonan euron lisämäärärahaa. Maahanmuuttovirastolta on tulossa uusi raha-anomus vielä lokakuunkin lisäbudjettiin.

– Joudumme hakemaan lisärahaa vielä loppuvuonna. Ihan helposti tuollaiset 15 miljoonaa euroa tarvitaan, ehkä enemmänkin. Kokonaiskulut voivat nousta 100 miljoonaan euroon tänä vuonna, sanoo johtaja Jorma Kuuluvainen Maahanmuuttovirastosta Ylelle.

Arvio pohjautuu 15 000 turvapaikanhakijan kokonaismäärään tänä vuonna. Heitä varten ollaan parhaillaan perustamassa seitsemää uutta vastaanottokeskusta eri puolille Suomea. Vastaanottokeskuksia on nyt 25, mutta kaikki ovat tupaten täynnä.

Sadan miljoonan euron kokonaiskulut merkitsevät sitä, että valtion turvapaikkamenot kaksinkertaistuvat tänä vuonna viime vuodesta. Viime vuonna kulut olivat kaikkiaan 54 miljoonaa euroa, ja saman verran on nyt myönnetty tälle vuodelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)