Verkkouutiset

Yle: SDP harkitsee välikysymystä Anne Bernerin toiminnasta Finavian tapauksessa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne haluaa ensin kuulla liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin selvityksen, kertoo Yle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta käsittelee tänään iltapäivällä tarkastusvaliokunnan mietintöä, jossa arvioidaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) toimintaa valtion omistaman lentokenttäyhtiö Finavian omistajaohjauksessa.

– Olen juristi koulutukseltani ja lukenut tuon tarkastusvaliokunnan mietinnön ja Valtiontalouden tarkastusviraston raportin tarkkaan läpi. Kyllä näistä selkeästi tulee sellainen kuva, että ministeri Berner on toiminut tilintarkastusyhtiö Deloitten tapauksessa Finavian hallituksen selän takana omistajaohjausministerinä tavalla, joka ei ole hyvän hallintotavan mukaista, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo.

Rinteen mukaan SDP haluaa selvittää, mistä ristiriita ministeriön ja tarkastusvaliokunnan näkemyksistä johtuu.

– Erityisen vakavaa on ollut, että liikenneministeriön ja ministeri Bernerin kuvaus hänen aktiivisuudestaan liittyen tilintarkastusyhteisön vastuusta vapauttamiseen sopimuksella poikkeaa hyvin selkeästi siitä, mitä tarkastusvaliokunnan mietinnössä ja Valtiontalouden tarkastusviraston raportissa todetaan. Haluamme selvittää, mistä tässä ristiriidassa on kysymys.

Rinteen mukaan tilintarkastusyhteisön vapauttaminen vastuusta johti siihen, että vastuukysymykset valtiolle koituneista yli 30 miljoonan euron vahingosta jäi selvittämättä.

Rinne haluaa kuulla Bernerin selvityksen ennen kuin puolue päättää mahdollisesta välikysymyksestä.

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan mukaan Bernerin omistajaohjaus Finaviassa ei ole ollut vakiintuneiden periaatteiden mukaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)