Verkkouutiset

Yle: Poliisin työllisyysongelma kääntyi täystyöllisyydeksi

Poliisin työttömyysongelma on vaihtunut puolessa vuodessa koko maan kattavaksi täystyöllisyydeksi, kertoo Yle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ensi vuonna edessä saattaa olla jopa poliisipula. Kaakkois-Suomessa ei ole ollut kesällä yhtään työtöntä poliisia.

– Yritimme heinäkuussa saada vuorotteluvapaan sijaiseksi kortistossa olevaa poliisimiestä, mutta ketään ei ollut tarjolla, Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Keijo Kolsi kertoi Ylelle.

Tilanne on sama ympäri Suomen. Poliisihallituksesta kerrotaan, että työttömänä on tällä hetkellä vain 30 poliisia koko maassa, hekin omasta halustaan. Vielä tammikuussa työttömiä poliiseja oli melkein 200.

– Työttömyysongelma on muuttunut puolessa vuodessa täystyöllisyydeksi. Meillä on ollut tänä vuonna hyvin rahaa käytössä, eivätkä leikkaukset ole ainakaan vielä purreet poliisiin, henkilöstöpäällikkö Tiina Eränkö Poliisihallituksesta kertoi.

Työtilanteen nopea muutos johtuu poliisin koulutusuudistuksesta. Poliisin tutkinto muuttui viime vuoden alussa kolmevuotiseksi ammattikorkeakoulututkinnoksi, minkä vuoksi koulussa oli pitkä sisäänottotauko.

– Koulusta on valmistunut vähemmän poliiseja tänä ja viime vuonna, Eränkö kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)