Verkkouutiset

Yle: Tulossa kymmeniä tuhansia perhesidehakemuksia

Maahanmuuttovirasto arvioi perhesidehakemusten määrän kasvavan kymmeniin tuhansiin, kertoo Yle Uutiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maahanmuuttoviraston mukaan jokaista myönteistä turvapaikkapäätöstä kohden tehdään keskimäärin kolme perhesidehakemusta. Tänä vuonna turvapaikanhakijoita on marraskuun loppuun mennessä tullut Suomeen yli 30 000. Jos heistä edes puolet saa myönteisen päätöksen, se tarkoittaa perhesidehakemusten sumaa.

– Jos ei ensi vuonna, niin ainakin lähivuosina tämä hakemusten määrä saattaa nousta kymmeniin tuhansiin, toteaa Maahanmuuttoviraston maahanmuuttoyksikön tulosalueen johtaja Olli Koskipirtti Ylelle.

Tämä tarkoittaa hakemusten käsittelyaikojen venymistä.

– Jos resursseja ei saada lisää, niin silloin puhutaan jopa vuosista, Koskipirtti arvioi.

Perheenyhdistämistä ei voi panna vireille Suomesta, vaan Suomeen pyrkivän on tehtävä se Suomen edustustossa.

Hallitus on parhaillaan tiukentamassa perheenyhdistämisen kriteerejä. Tämä saattaa laskea turvapaikanhakijoiden intoa panna pitkä, vaarallinen ja mahdollisesti kalliiksi käyvä perheenyhdistämisprosessi vireille.

– Se voi tietysti vaikuttaa alentavasti perhesidehakemusten määrään. Mutta mitään varmaa tietoa ei tässä vaiheessa vielä ole, sanoo Koskipirtti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)