Verkkouutiset

Teollisuusliiton Riku Aalto Ylellä valtiovarainministerin nollatoiveista: ”Kun neuvottelut lähestyvät, neuvojia tulee”

Uuden Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo tavoitteena olevan työehtosopimukset, joissa jäsenten ostovoima kehittyy, kertoo Yle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen aamu-tv:ssä vieraillut uuden Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto torjuu toiveet nollaratkaisusta. Hänen mukaansa neuvojen ja ohjeiden antajia tulee aina eri puolilta yhteiskuntaa, kun työehtosopimusneuvottelut lähestyvät.

– Nyt kun liittokierrokselle kun ollaan menossa, niin yritämme saada aikaiseksi sellaiset työehtosopimukset, joissa jäsenten ostovoima kehittyy, Aalto sanoi.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) toivoo palkkamalttia syksyn työmarkkinaneuvotteluihin. Orpo sanoi Keskisuomalaiselle, että palkankorotusten olisi hyvä olla lähellä nollalinjaa.

Aallon mukaan tulevia palkankorotustavoitteita perustellaan sillä, että yrityksillä menee entistä paremmin ja työllisyys kasvaa.

– Lisäksi otamme palkankorotustavoitteissa huomioon tuottavuuden muutokset. Siinä on monta elementtiä, joilla lähdetään arvioimaan palkankorotusvaraa. Nyt kun liittokohtaisuus korostuu, katsomme pääsääntöisesti edustamiamme aloja ja niiden taloudellista tilanne. Sieltä haemme palkankorotustavoitetta.

Neuvottelut alkavat kesälomien jälkeen, ja ne käydään liittokohtaisesti myös Teollisuusliiton sisällä.

Toissapäivänä perustetun Teollisuusliiton muodostavat Metalliliiton, TEAM Teollisuusalojen ammattiliiton sekä Puuliiton ammattiosastot. Paperiliitto jäi uuden liiton ulkopuolelle.

Teollisuusliitossa on noin 226 000 jäsentä eli se on SAK:n toiseksi suurin jäsenliitto PAMin jälkeen. Puheenjohtajaksi valittiin eilen Riku Aalto, joka luotsannut Metalliliittoa vuodesta 2008.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)