Verkkouutiset

Yle: Avi kiistää kieltäneensä viski-sanan käytön yksityishenkilöiltä

Aluehallintovirasto AVI kiistää kieltäneensä yksityishenkilöitä käyttämästä viski-sanaa blogikirjoituksissa, kertoo Ylen uutiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lauantain Helsingin Sanomien mukaan AVI olisi kieltänyt kahta yksityishenkilöä kirjoittamasta viskistä blogeissaan. Henkilöt käsittelivät blogikirjoituksissaan tulevaa olut- ja panimotapahtumaa Olut & viski Expoa.

Jutusta nousi viikonloppuna kohu, ja pääministeri Alexander Stubbkin piti asiaa käsittämättömänä, jos se pitää paikkansa.

Aluehallintoviraston ylitarkastaja Jarmo Oresmaa sanoi sunnuntaina Ylen uutisille, että ”kyse on ollut tapahtuman markkinointinimestä, jossa on mainostettu väkevää alkoholijuomaa”.

AVI vaati tapahtuman järjestäjää muuttamaan alkuperäisen Olut & viski expo -nimen, jolloin tämä vaihtoi nimeksi Olut expo.

Oresmaan mukaan blogisteihin AVI ei ole ollut yhteydessä. Hän korostaa, että kielto on koskenut pelkästään väkevän alkoholijuoman mainitsemista tapahtuman markkinointinimessä.

– Ihmisillä on vapaa kirjoitusoikeus ja sananvapaus. He saavat kirjoittaa mistä haluavat. Ei ole AVI:n asia puuttua tähän, Oresmaa sanoo.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Anneli Taina sanoi sunnuntaina Helsingin Sanomissa haluavansa virkamiehiltä selvityksen, mikäli tapahtuman anniskelulupa on uhattu jättää myöntämättä blogikirjoitusten viski-mainintojen vuoksi.

Taina ilmoittaa kannattavansa alkoholimainonnan täydellistä vapauttamista, koska tuulimyllyjä vastaan taistelu nykyisessä nettimaailmassa on turhaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)