Verkkouutiset

Yle: Ruotsalaiset haluavat laittaa suomalaisten ryypiskelyn kuriin – Systembolaget kirjelmöi EU:lle

Ruotsin alkoholimonopoli Systembolaget on kommentoinut kirjeessään Euroopan komissiolle Suomen alkoholilakiuudistusta, kertoo Yle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yle kertoo, että Systembolagetin Suomen alkoholilakiuudistusta koskevassa kommenttikirjeessä moititaan suomalaisia pohjoisesta juomiskulttuurista, johon kuuluu ”kännäys” eli juodaan enemmän, mutta harvemmin.

Systembolagetin mukaan Suomen hallituksen kaavailema alkoholilain uudistus johtaisi kulutuksen lisääntymiseen, kansanterveyden kärsimiseen ja lasten tilanteen heikkenemiseen, kun vanhemmat ryyppäisivät enemmän.

Systemblogatin kirjelmällä ei ole kuitenkaan vaikutusta Suomen alkoholilain uudistuksen aikatauluun.

Sen sijaan alkoholilakia viivästyttää se, että komissio aikoo antaa lakiluonnoksesta ”yksityiskohtaisen lausunnon”, mikä viivästyttää prosessia ainakin kesäkuun puoleenväliin.

Verkkouutiset kertoi maanantaina Euroopan komission sisämarkkinoiden pääosaston katsovan, että alkoholilakiin sisältyvä etämyyntikielto loukkaisi EU:n sisämarkkinasääntöjä. Kyse on pääosaston mietintöluonnoksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)