Yle: Perustulokokeilun aikataulu ei pidä – tasoksi todennäköisesti 550 euroa

Hallituksen perustulokokeilun piti käynnistyä tammikuun alussa. Nyt aikataulu näyttää venyvän reippaasti, kertoo Yle.

  • LKS 20160212 4213; This illustration picture taken on February 12, 2016 in Paris shows several 500 Euro notes displayed in an arrangement. The European Central Bank will take a decision soon on whether to keep printing 500-euro banknotes, with the arguments for doing so becoming "less and less convincing", a top-ranking official said on February 11, 2016. / AFP / MIGUEL MEDINA - LEHTIKUVA / AFP

    Hallitus haluaa kokeilla perustuloa.

    ()

– Ehkä realismin nimissä on sanottava, että vuoden 2017 aikana varmasti voitaisiin saada kokeilu käyntiin, kun oikein puristetaan. Aiemmin väläytettiin jopa, että se olisi lähtenyt liikkeelle jo 2016, Markus Kanerva Ajatushautomo Tänkistä sanoo Ylelle.

Kanerva kuuluu työryhmään, joka valmistelee perustulokokeilua.

Toistaiseksi ei ole selvyyttä, minkälaista perustulomallia Suomessa on tarkoitus kokeilla.

– Ajatus on, että kokeiluun valitaan satunnaisesti ihmisiä eri puolilta maata. Samoin joukkoa rajattaisiin pikemminkin pienituloisiin, koska halutaan selvittää, miten perustulo voi vaikuttaa työllistymiseen, Kanerva kertoo.

Kuukausittain maksettavan perustulon summa asettuu Kanervan mukaan todennäköisesti noin 550 euroon.

Perustulokokeilun toteuttaminen tämän hallituskauden aikana sisältyy Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ohjelmaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.