Yle: Tarkastuksessa toistaiseksi vain 20 hallia on selvinnyt täysin puhtain paperein

Ylen kokoamien tietojen mukaan jo yli 80 hallista on löytynyt riskirakenteita.

  • LKS 20101024 // LKS 20100223 Teräsrakenteisen Järvenpää Areena -hallin katto romahti 23. helmikuuta 2010 Järvenpäässä. Hallissa oli ennen onnettomuutta 12 ihmistä, jotka kaikki pääsivät ulos. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Teräsrakenteisen Järvenpää Areena -hallin katto romahti 23. helmikuuta 2010 Järvenpäässä.

    ()

Yle kertoo, että ympäristöministeriö ja turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ovat kehottaneet varmistamaan yhteensä lähes 400 teräsrakenteisen hallin turvallisuuden, koska niiden rakenteet saattavat olla turvallisuusriski.

Kohteiden joukossa on jäähalleja, maneeseja sekä teollisuus- ja varastokäytössä olevia halleja eri puolilta maata. Hallien toimittajana on ollut konkurssiin päätynyt Nordic Hall/Korato tai Muotopeite Oy.

– Kyseessä ovat tyyppirakennukset, joissa on havaittu vakavia rakenneongelmia ja jopa sortumia. Tämän takia onkin tärkeää, että rakenteet käydään läpi, kertoo ympäristöministeriön rakennukset ja rakentaminen -yksikön päällikkö Teppo Lehtinen Ylelle.

Ylen saamien vastausten mukaan yli 80:sta listalle päätyneestä hallista on löytynyt riskirakenteita. Valtaosassa kohteista, joissa ongelmia on havaittu, korjaukset on jo tehty tai ne ovat suunnitteilla.

Täysin puhtain paperein tarkastuksesta on selvinnyt vain noin 20 hallia koko maassa.

– Tämä on jonkinlainen esimerkki epäterveestä kilpailusta, että meillä on satoja halleja, joita joudutaan käymään nyt läpi, Lehtinen toteaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.