Verkkouutiset

Monien uskontojen ja katsomusten Suomesta puhutaan yhteisymmärrysviikolla

Presidentti Tarja Halonen suojelee helmikuun alussa järjestettävää uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa vietetään 30.1. –5.2. Viikon suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen.

Viikkoa vietetään Suomi 100 -juhlavuoden hengessä teemalla Monien uskontojen ja katsomusten Suomi, kerrotaan Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:stä.

YK:n yleiskokous hyväksyi lokakuussa 2010 päätöslauselman, joka julisti helmikuun ensimmäisen viikon vuosittain maailmanlaajuisen uskontojen ja katsomusten välisen yhteisymmärryksen viikoksi.

Yhteisymmärrysviikolla järjestetään tapahtumia ja kohtaamisia eri uskontojen ja katsomusten edustajien kesken ympäri Suomen.

Lisäksi #yhteisymmärrysteko -kampanjalla etsitään palkittavaa uskontojen ja katsomusten vuorovaikutusta edistävää ja tukevaa tekoa, joka voi olla osa jonkun yhteisön toimintaa tai vaikka naapuruston, koululuokan tai kaveriporkan kesken Suomessa toteutunut yksittäinen tempaus, teemapäivä tai kohtaaminen ajalta 1.2.2016–6.2.2017.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)