Verkkouutiset

Näin Lenita Toivakka vastaa yhtiökohuun

Ministerin mukaan hän ei ollut päättämässä kohutun holdingyhtiön perustamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.) syytti tiistaina eduskunnassa Sdp:n kansanedustaja Timo Harakkaa valehtelusta. Toivakka totesi, että ”ministeri Toivakka ei ole ollut mukana perustamassa minkäänlaista kiinteistöyhtiötä”.

Keskiviikkona Timo Harakka totesi A-studiossa, että Lenita Toivakka oli osaltaan vastuussa kyseisen verosuunnitteluyhtiön perustamisesta.

Lenita Toivakka julkaisi torstaina lausuntonsa asiasta. Se kuuluu näin:

”Kuten mm. Yle viime syksynä uutisoi, perheyhtiömme perusti loppuvuodesta 2007 yhtiön Belgiaan ja olin tuolloin perheyhtiömme hallituksen jäsen. Tämän toin esiin jo viime syksynä asiasta uutisoitaessa.

Yhtiön perustaminen kuului operatiiviseen toimivaltaan. Operatiivisessa vastuussa yhtiössä oli sen toimitusjohtaja, mieheni. Kyseistä asiaa ei ole käsitelty hallituksessa. Kuten tiedossa on ollut, olen ollut hallituksen jäsen mutta en ole ollut operatiivisessa toiminnassa, enkä päätöksenteossa sen jälkeen kun lopetimme kauppiastoiminnan helmikuussa 2005. Jäin yhtiön hallituksesta pois yhtiökokouksessa vuonna 2008, pian sen jälkeen kun tulin valituksi kansanedustajaksi 2007.

Hallituksen jäsenenä kannan osakeyhtiölain mukaisesti juridisen vastuun yrityksen kokonaistoiminnasta, vaikka en ole ollut mukana yksittäisissä operatiivisissa päätöksissä.

Olen pahoillani jos yhtiön perustamisesta on eduskunnassa tiistaina sanomani perusteella syntynyt vääränlainen vaikutelma. Se ei ollut tarkoitus. Kun Timo Harakka eduskuntakeskustelussa totesi, että ministeri Toivakka perusti kyseisen yhtiön, halusin tuoda esiin sen, että en ole itse tehnyt päätöstä tai ollut tekemässä päätöstä yhtiön perustamisesta.

Pyysin heti tiistaina anteeksi puheenvuoroni sopimattomia sanavalintoja Harakalta. Ja pyydän myös anteeksi sitä, jos sanomastani jäi vääränlainen kuva yhtiön perustamisesta tai tunne, että olisin pyrkinyt sanomallani johtamaan harhaan. Kuten alussa mainitsin, olen kaikki asiaan liittyvät tiedot avoimesti kertonut viime syksynä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)