Yhteiskuntasopimusneuvottelut käynnissä – "paljon kysymyksiä auki"

Työmarkkinajärjestöt ovat kokoontuneet hieromaan yhteiskuntasopimusta. Suurin kiistakapula on paikallinen sopiminen.

  • LKS 20160228 SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly saapuu Etelärantaan Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tiloihin Helsingissä 28. helmikuuta 2016, jossa jatkettiin neuvotteluja yhteiskuntasopimuksesta. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

    SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly saapui Etelärantaan sunnuntaina jatkamaan yhteiskuntasopimusneuvotteluja.

    ()

Työmarkkinajärjestöt ovat ilmoittaneet, että "vuorokauden aikana" on mahdollista saada ratkaisu kauan tekeillä olleeseen yhteiskuntasopimukseen. Palkansaaja- ja työnantajajärjestöt ovat sunnuntain aikana jatkaneet neuvottelujaan Etelärannassa.

Suurimmat kiistat koskevat paikallisen sopimisen sääntöjä. Asialistalla ovat myös muunlaiset Suomen kilpailukykyä koskevat toimet. Palkansaajapuoli toivoisi, että samalla sovittaisiin keskitetystä palkkaratkaisusta.

Järjestöjen edustajat kommentoivat tilannetta medialle ennen neuvottelujen alkua.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn mukaan tilanne neuvotteluissa on asiallinen.

– Katsotaan, saadaanko tästä ratkaisua aikaiseksi. Meillä on paljon kysymyksiä auki vielä. Täytyy työskennellä paljon, jotta saadaan ratkaisuja tulevan vuorokauden aikana, hän totesi Ylen uutisille matkalla neuvotteluihin.

Myös STTK:n Antti Palola kertoi näkemyksiään.

– Itse olisin erittäin tyytyväinen jos minulla olisi huomenna aamulla esittää STTK:n hallitukselle valmis neuvottelutulos. Paljon yksityiskohtia on vielä hiottavana. Pitkää päivää tehdään ja katsotaan mihin se riittää, hän sanoi.

Neuvottelujen tilasta tiedotetaan lisää kello 19.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.