Verkkouutiset

WWF:n mukaan suomalainenkin sika ja kana kasvavat soijan voimalla

Kansalaiset kuluttavat soijaa vuodessa kymmeniä kiloja tietämättään, kertoo ympäristöjärjestö WWF
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ympäristöjärjestö WWF:n tilaaman selvityksen mukaan EU-kansalainen kuluttaa keskimäärin 61 kiloa soijaa vuodessa.

Suurin osa soijasta kulutetaan WWF:n mukaan lihan ja kananmunien kautta, sillä 75 prosenttia kaikesta tuotetusta soijasta käytetään eläinten rehuksi.

– Suomalainenkin sika ja kana kasvavat merkittävissä määrin soijan voimalla, kertoo Suomen WWF:n ohjelmapäällikkö Jussi Nikula tiedotteessa.

Soijan tuotanto on järjestön mukaan kasvanut räjähdysmäisesti viimeisen 50 vuoden aikana, ja sillä on ollut merkittäviä ympäristövaikutuksia erityisesti Etelä-Amerikassa.

Vastuuton soijan tuotanto aiheuttaa metsäkatoa ja eroosiota sekä heikentää luonnon monimuotoisuutta.

– Läheskään aina soijan alkuperästä ei ole tietoa. Lihan ja kananmunien kautta tavalliset suomalaiset haukkaavat monien yllätykseksi palasen sademetsää, Nikula huomauttaa.

Suomessa lihan ja kananmunien tuottajat, elintarviketeollisuus ja kauppa ovat WWF:n mukaan jo ottaneet ensimmäisiä askeleita kohti soijan vastuullisen tuotannon varmistamista.

– Kuluttaja kannustaa parhaiten tätä kehitystä tiedustelemalla aktiivisesti tuottajilta, elintarviketeollisuudelta ja kaupalta soijan alkuperästä ja tuotanto-olosuhteista. RTRS-sertifioitu soija on suositeltava ratkaisu, Nikula kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)