Verkkouutiset

Sinuhe Wallinheimo: Nousukauden aikana on keskityttävä olennaiseen

Kansanedustajan mukaan talouden poutasäässä pitäisi pitää pää kylmänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kirjoittaa Keskisuomalaisen mielipideosastolla viileästä säästä ja aurinkoisemmista talousennusteista. Valtiovarainministeriö on nostanut kuluvan vuoden kasvuennusteen 2,4 prosenttiin aiemmasta 1,2 prosentista.

– Taloutemme on viimein saanut potkua maailmantalouden kasvusta, ja hallituksen toimet työn ja yrittämisen vahvistamiseksi ovat alkaneet purra odotusten mukaisesti, Sinuhe Wallinheimo toteaa.

Hänen mukaansa parantunut työllisyys merkitsee vakaampaa tulevaisuutta. Käänteen takana on Wallinheimon mielestä monta yksittäistä syytä ja toimenpidettä edellisen ja nykyisen hallituksen ajalta.

– Muun muassa yhteisöveron laskeminen, kannustinloukkujen purkaminen ja työllistymisen esteiden madaltaminen yhdessä hintakilpailukykyämme parantaneen kilpailukykysopimuksen kanssa ovat avanneet portit takaisin työelämään usealle suomalaiselle. Ja, mikä tärkeintä, meidän suomalaisten luottamus talouteen on vahvistunut huippulukemiin.

Sinuhe Wallinheimon mukaan olemme hyvien talousuutisten keskellä uudenlaisessa tilanteessa.

– Tahtoessamme meillä olisi nyt oiva tilaisuus vahvistaa kasvun pohjaa ja toteuttaa välttämättömiä rakennemuutoksia. Vahva ja kestävällä pohjalla oleva talous on myös paras tae koulutuksen ja osaamisen resurssien turvaamiseksi, hän kirjoittaa.

– Ikävä kyllä kaikilta ei tunnu löytyvän valmiutta uudistuksiin. Kuunnellessa aaltoilevia julkisia puheenvuoroja julkisten menojen kasvattamisesta tai muhkeista palkkojen yleiskorotuksista ei voi kuin todeta joidenkin muistin olevan lyhyempi kuin Suomen kesä.

Kohoavaa kakkua jakavat unohtavat kansanedustajan mukaan, ettei yksi hyvän suhdannekasvun vuosi poista sitä tosiasiaa, että taloutemme rakenteelliset ongelmat ovat ratkaisematta.

– Velkaannumme yhä viiden miljardin vuosivauhdilla ja pitkän aikavälin kasvunäkymämme ovat yhä kovin vaimeat.

– Yhteinen haasteemme on se, miten saamme hyvinvointipalveluiden rahoituksen riittämään tilanteessa, jossa väestö ikääntyy ja työvoiman määrä vähenee.

Tämän vuoksi tarvitaan kokoomusedustajan mukaan rohkeita uudistuksia perhevapaisiin ja vaikkapa työmarkkinoiden sopimiskulttuuriin.

– Siksi nyt päällä olevana nousukautena pää on pidettävä kylmänä ja keskityttävä olennaiseen. Vanhan viisauden mukaan viisas varautuu hyvän sään aikana. Sen Suomen kesäkin on taas kerran meille opettanut, Sinuhe Wallinheimo toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)