Verkkouutiset

Vuorotyö ei altista rintasyövälle

Vuorotyön on pelätty suurentavan naisten riskiä sairastua rintasyöpään, mutta tuoreen ja kattavan selvityksen perusteella pelko on ollut turha.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Selvitys perustuu yli 1,4 miljoonan naisen monikymmenvuotisiin seurantatietoihin, ja niiden mukaan rintasyöpäriski ei suurene edes yli 30 vuoden vuorotyön jälkeen.

Yhteyttä ei löytynyt senkään jälkeen, kun analyysissa huomioitiin monia rintasyövän riskitekijöitä sekä seikkoja, jotka olisivat voineet vaikuttaa tuloksiin.

Käsitys vuorotyön ja rintasyövän yhteydestä on perustunut pitkälti eläinkokeisiin, mutta ihmisiä koskevat tutkimustulokset ovat olleet vähäisempiä. Nyt julkaistu tutkimus perustuu laajempaan ja laadukkaampaan aineistoon kuin aikaisemmat selvitykset.

Tulostensa valossa tutkijat pitävät todennäköisenä, että vuorotyötä tekevät naiset eivät sairastu rintasyöpään muita herkemmin. Jos tällainen riski kuitenkin on, se on käytännössä erittäin pieni.

Tulokset julkaistiin Journal of the National Cancer Institute -lehdessä ja niistä kertoi Uutispalvelu Duodecim.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)