Verkkouutiset

Vuokralaisyhdistys vastustaa asumisoikeusasuntojen määrärahojen leikkausta

Vuokralaisten yhdistys vastustaa hallituksen aikomusta vähentää asumisoikeusasuntojen määrärahoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuokralaiset ry pitää hyvänä asiana, että hallitus pyrkii purkamaan rakentamisen normeja ja nopeuttamaan kaavoitusta. Sen sijaan asumisoikeusasuntojen määrärahoja ei yhdistyksen mielestä pitäisi vähentää.

– Hallitus aikoo leikata erityisesti asumisoikeusasuntojen määrärahoja kolmanneksella. Sitä ei pitäisi tehdä, sillä asumisoikeusasunnot ovat osoittautuneet hyviksi vaihtoehdoiksi etenkin lapsiperheille, jotka saavat omistusasumiseen verrattuna enemmän asuintilaa samoilla kuukausittaisilla asumiskuluilla, huomauttaa Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita yhdistyksen tiedotteessa.

Hänen mukaansa asumisoikeusasunnot eivät ole todellisuudessa valtiolle mikään taloudellinen taakka, sillä niiden rakentamiseen käytettyjen lainojen korkotuki on olematon. Lisäksi asuntojen kysyntä erityisesti kasvukeskuksissa on niin suuri, ettei ole pelkoa niiden jäämisestä tyhjäkäytön takia kannattamattomiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)