Verkkouutiset

Tarkastusvirasto: Johtaminen yhä hajautunutta VM:n hallinnonalalla

Valtiovarainministeriön hallinnonalan tulosohjausprosessia on viime vuosina kehitetty, mutta hallinnonalan johtaminen on edelleen hajautunutta, arvioi Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tulosohjauksen toteutus valtiovarainministeriön hallinnonalalla on VTV:n mukaan viime vuosina kehittynyt, ja strategiatyö on kehittynyt merkittävästi.

Hallinnonalalla on kuitenkin edelleen runsaasti eri lähtökohdista muodostettuja strategioita. Myös vaikuttavuustavoitteita on paljon ja ne jakautuvat epätasaisesti.

Lisäksi valtiovarainministeriön hallinnonalan tavoitteiden ja niiden toteutumisen raportointi on puutteellista sekä hallituksen vuosikertomuksessa että toimijoiden vuosi- tai toimintakertomuksissa,

Ministeriössä ei VTV:n mukaan ole myöskään yhtenäistä rakennetta säädösvalmistelulle, eikä sen johto seuraa säädöshankkeita järjestelmällisesti. Osastojen ja yksiköiden tulisi VTV:n mielestä tehdä säädösvalmistelussa enemmän yhteistyötä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)