Verkkouutiset

Päivän yt-pommi: Yli 330 saa lähtöpassit

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simolan mielestä Teknologian tutkimuskeskus VTT:lle olisi vuodenvaihteessa toimintansa käynnistävänä valtion yhtiönä pitänyt antaa mahdollisuus aloittaa korkeatasoisena huippututkimuksen asiantuntijana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tänään julkistetut henkilöstövähennykset ja alueellisten toimistojen alasajo ovat ikävää seurausta julkisen tutkimusrahoituksen vähentämisestä ja uudelleen suuntaamisesta. Maamme teollisuuden murrosvaiheessa tarvittaisiin ennen kaikkea pitkäjänteisyyttä tutkimusrahoitukseen, Niko Simola sanoo tiedotteessaan.

VTT:n yt-neuvottelujen seurauksena on 335 henkilön vähennykset. Tämä sisältää määräaikaisten työsuhteiden päättymiset ja eläkkeelle jäävät työntekijät. Irtisanottavien lukumäärä on yhteensä noin 250 henkilöä. Yt-neuvottelujen piirissä oli koko VTT:n henkilökunta eli 2478 henkilöä.

VTT:n toimipisteet Turussa, Lappeenrannassa, Kajaanissa ja Raahessa lopetetaan.

Simola edellyttää, että henkilöstölle etsitään töitä muualta VTT:stä tai valtiolta. Hänen mielestään valtion ei pidä omilla toimillaan lisätä työttömyyttä nykyisessä taloustilanteessa.

VTT kertoo tukevansa irtisanottavia tarjoamalla heille työnhakuvalmennusta sekä kannustamalla yrittäjyyteen muun muassa VTT:n patenttien hyödyntämisen avulla.

VTT:n mukaan ”rahoitus- ja markkinatilanne pakottavat sopeuttamiseen sekä toiminnan volyymin että kustannusten suhteen.”

Yhtiöittämisellä ei ole VTT:n mukaan vaikutusta toteutettuihin yt-neuvotteluihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)