Junaliikenteessä yhä runsaasti peruutuksia

Myös keskiviikkona niin VR:n kaukoliikenteessä kuin HSL:n lähiliikenteessäkin on muutoksia.

  • LKS 20160112  Lumitöitä sankan luminsateen takia Keravan rautatieasemalla aamupäivällä 12. tammikuuta 2016. LEHTIKUVA Eija Kontio

    Lumitöitä Keravan rautatieasemalla tiistaina.

    ()

VR:n varautuminen vaikeisiin sääolosuhteisiin jatkuu. Varsinkin Keski- ja Kaakkois-Suomessa on odotettavissa runsasta lumentuloa. Myös Etelä-Suomessa sääolosuhteet olivat tiistaina illalla edelleen huonot ja tuuli koveni pitkin iltaa ja yötä.

Pyryttävä ja pöllyävä lumi yhdistettynä kovaan tuuleen voi haitata kaluston sekä Liikenneviraston vastuulla olevan rataverkon toimintaa. Lumi joudutaan vaihteenlämmityksistä huolimatta poistamaan myös perinteisin keinoin luudalla ja lapiolla.

Kaukoliikenteessä osa Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Turun välisistä IC-junista jää pois liikenteestä.

Pääkaupunkiseudun HSL-liikenteessä ajetaan tiistain tapaan noin puolet vuoroista. Kaikki A-, E-, K- ja Y-junat perutaan, samoin niin sanotut tunnuksettomat lähijunat. P-junat ajetaan 20 minuutin vuoroväleillä ja N-junat ajetaan 30 minuutin vuoroväleillä.

Vilkkaimmilla asemilla Helsingissä, Tikkurilassa, Tampereella ja Turussa on VR:n ylimääräisiä opastajia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.