Verkkouutiset

Savoon pääsee kohta nopeammin

Kaukojunien kulkuun tulee muutoksia 11. elokuuta. VR:n mukaan matka-ajat lyhenevät erityisesti Kuopion ja Helsingin välillä, jopa puoli tuntia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vaihdollisia yhteyksiä korvataan suorilla Pendolino-vuoroilla, ja myös Inter City-liikenne nopeutuu.

Suora Pendolino-aamuvuoro alkaa kulkea Kuopiosta Helsinkiin maanantaista lauantaihin. Juna lähtee Kuopiosta klo 4.40 ja väliasemalta Mikkelistä klo 6.12. Pendolino korvaa nykyisen vaihdollisen Inter City-yhteyden, ja matka-aika lyhenee puoli tuntia.

Myös Helsingistä Tampereen ja Jyväskylän kautta Kuopioon liikennöi jatkossa uusi suora Pendolino-vuoro, joka korvaa vaihdollisen yhteyden. Juna lähtee arkipäivisin ja sunnuntaisin Helsingistä klo 18.30. Kuopiosta on jatkoyhteys Kajaaniin IC-junalla.

Inter City-yhteydet osuuksilla Helsinki–Kuopio ja Tampere–Kuopio nopeutuvat elokuussa keskimäärin 10–15 minuuttia, parhaimmillaan 30 minuuttia. Helsingin ja Lappeenrannan välillä matka-aika lyhenee noin viisi minuuttia.

Matkustajajunien pysähdykset loppuvat Haukivuoren ja Lievestuoreen asemilla vähäisen käytön vuoksi, mikä mahdollistaa osaltaan junaliikenteen nopeuttamisen Savon suunnalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)