Verkkouutiset

Junaliikenne pyritään käynnistämään normaalisti

Veturimiesten liiton mielenilmaus on päättynyt, mutta junaliikenteessä voi olla vielä muutoksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Veturimiesten mielenilmaisu päättyi tiistaina ja keskiviikon välisenä yönä kello 24:00. Liikenne käynnistyi uudelleen aamuyöstä keskiviikkona, mutta tiistaina lähteväksi merkittyjä yöjunia ei vielä liikennöity.

Junaliikenteessä voi VR:n mukaan olla vielä parin päivän ajan muutoksia, kuten kalustomuutoksia ja mahdollisesti myös vuorojen perumisia.

Veturimiesten liiton mielenilmaus pysäytti junaliikenteen maanantaina kello 18:00. Poikkeuksena oli Venäjän liikenteen Allegro- ja Tolstoi-junat, jotka liikennöivät mielenilmauksesta huolimatta normaalisti.

Ostetun kotimaan junalipun voi VR:n mukaan käyttää myöhemmin tai perua kuluitta. Liput tulee muuttaa ja matka tehdä lokakuun loppuun mennessä.

Veturimiesten liiton mielenilmaus johtui hallituksen suunnitelmasta avata junien henkilöliikennettä kilpailulle. Liitto totesi viime perjantaina tiedotteessaan, ettei se vastusta kilpailun avaamista itsessään, mutta ”katsoo, että se tulee tehdä reilusti ja samoilla periaatteilla kuin muillakin toimialoilla”.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoi maanantaina toivovansa, että uudistuksen valmistelutyötä voidaan tehdä tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä VR-Yhtymä Oy:n ja sen henkilöstöjärjestöjen kanssa.

Lue myös:

Junaliikenne pysähtyi – Ministeri Anne Berner: Rautatiepäätösten toimeenpano tehdään yhdessä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)