Verkkouutiset

Ministeriö: Tullin pääjohtaja mahdollisesti pyrkinyt vaikuttamaan vaimonsa rekrytointiin

Valtiovarainministeriön Tullilta pyytämästä selvityksestä ilmenee tapahtumia, joissa Tullin virkavapaalla olevan pääjohtajan Antti Hartikainen on mahdollisesti pyrkinyt vaikuttamaan vaimonsa rekrytointiin Tullin palvelukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asian selvittelyn yhteydessä on valtiovarainministeriön mukaan käynyt lisäksi ilmi, että Tullin toimintakulttuurissa on ongelmia johtamisessa, rekrytointikäytännöissä, työilmapiirissä ja henkilöstön työhyvinvoinnissa.

Ministeriö kertoo jatkavansa näiden asioiden selvittämistä asettamalla ensi viikolla selvitysryhmän. Sen tehtävänä on selvittää Tullin toimintakulttuuria, johtamista, rekrytointikäytäntöjä, työilmapiiriä ja työhyvinvointia sekä pääjohtaja Antti Hartikaisen toimintaa.

Selvitysryhmä kuulee Tullin nykyistä johtoa, pääjohtaja Hartikaista ja henkilöstöä. Selvitysryhmän puheenjohtajaksi kutsutaan valtion virkamieseettisen neuvottelukunnan puheenjohtaja, oikeustieteiden lisensiaatti Teuvo Metsäpelto.

Tullin asioista vastaava ministeri Päivi Räsäsen mielestä on tärkeää, että valtiovarainministeriö asettaa ulkopuolisen tahon selvittämään Tullin tilannetta.

– Nyt on tarpeen rauhoittaa tilanne ja antaa selvitysryhmälle työrauha. Mahdolliset toimenpiteet arvioidaan sitten työn valmistuttua, Räsänen kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)