Verkkouutiset

Valtiovarainministeri kutsuu keskusteluun sote-uudistuksen verotuottovaikutuksista

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan keskustelun tarkoituksena on löytää ratkaisuja siihen, miten julkisesti rahoitettujen sote-palveluiden tuottajat noudattavat verojenmaksussaan yhteiskuntavastuuta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Petteri Orpo korostaa, että sote-uudistuksessa kilpailun lisääminen ja tuotannon monipuolistaminen ovat hyviä asioita.

– Tarkoitus on parantaa palveluiden laatua ja saatavuutta sekä lisätä tehokkuutta, hän sanoo.

Orpo kuitenkin huomauttaa, että uudistuksen yhteydessä ei voi jättää huomiotta sitä, että julkisesti rahoitettujen palveluiden kautta kerättyihin voittoihin kohdistuu tavanomaista suurempi kiinnostus yhteiskuntavastuun näkökulmasta.

– Vastuullinen yrityskansalaisuus on tärkeää niin hyvinvointiyhteiskunnan verokertymän kuin järjestelmän oikeutuksen kannalta, Orpo toteaa.

Tilaisuuteen on kutsuttu muun muassa Hyvinvointialan liitto, Lääkäriliitto, Tehy, Suomen Yrittäjät, sosiaali- ja terveysministeriö, Verohallinto, Elinkeinoelämän keskusliitto, Kuntatyönantajat, SOSTE, Kuluttajaliitto, Potilasliitto, Lääkäripalveluyritykset ry, Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä sote-alan yrityksiä.

Keskustelutilaisuus pidetään perjantaina 10. maaliskuuta valtiovarainministeriössä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)